'Model met huidziekte voorlopig niet op cover Vogue'

Volgens Karin Swerink, hoofdredactrice van de Nederlandse Vogue, is de kans klein dat model Chantelle Brown-Young binnenkort op de cover van de Vogue verschijnt.

Dit meldt AD woensdag.

De 19-jarige Brown-Young heeft de zeldzame huidaandoening vitiligo, waardoor ze over heel haar lichaam pigmentvlekken heeft. De Canadese is ondanks haar ziekte uitgegroeid tot een succesvol model. Zo was ze onlangs nog te zien in een campagne van Diesel.

In RTL Late Night noemde het model, beter bekend als Winnie Harlow, poseren voor de Vogue "haar grootste wens ooit". Maar dat zit er volgens Swerink voorlopig niet in.

"Ieder meisje heeft de droom om op de cover van Vogue te komen'", zegt de hoofdredactrice. "Van mijn moeder tot Victoria Beckham. Maar we hebben slechts tien uitgaven per jaar en onze nummers zijn al gepland tot en met mei 2016. Bovendien maken we geen cover om anderen te pleasen."

Relatief onbekend

Volgens Swerink is Brown-Young zeker een mooie vrouw, maar heeft ze nog wel stappen te maken in de modewereld. "Als ze de ziekte niet had gehad, zou ik meteen 'nee' hebben gezegd. Ze is tenslotte relatief onbekend." 

Maar de hoofdredacteur sluit het voor de toekomst zeker niet uit. "In dit geval kijken we volgend jaar verder, als ze verder is gegroeid."

Tip de redactie