Hoofdredacteur tijdschrift D&G stapt op na 'ivf-rel'

Guiliano Federico, de hoofdredacteur van het Dolce & Gabbana-webmagazine neemt ontslag. Hij protesteert hiermee tegen de uitlatingen van het modetweetal dat alleen heterokoppels kinderen zouden kunnen opvoeden.

Dit schrijft Guilliano op zijn Facebookpagina.

Dolce en Gabbana stelden onlangs dat voortplanting "een daad van liefde moet zijn, niet iets met buisjes, zaad uit een catalogus of gehuurde baarmoeders." De hoofdredacteur zegt het totaal niet eens te zijn met de stellingen van het modeduo.

"Modeontwerpers moeten zich bij hun leest houden, namelijk kleding ontwerpen, zo schrijft Guilliano, die sinds 2008 hoofdredacteur was van het veelgelezen blad. "De recente uitspraken van Stefano en Domenico staan niet alleen in schril contrast met die overtuiging, maar ook met mijn persoonlijke gevoelens en de strijd naar een meer menswaardige samenleving."

Meerdere beroemheden hebben ook al hun onvrede geuit over de uitspraken. Zo hebben onder meer Elton John en reggisseur Ryan Murphy opgeroepen tot een boycot van de kleding van de Italiaanse ontwerpers. Dolce en Gabbana lieten dinsdag weten niemand te hebben willen kwetsen.

Lees meer over:
Tip de redactie