Chanel maakt prijzen van iconische tassen wereldwijd gelijk

Het Franse modehuis Chanel is van plan in de toekomst de prijzen van hun drie beroemdste tassen wereldwijd gelijk te trekken. Het gaat om de iconische Chanel 2.55 tas, het Boy Bag-model en de 11.12 tas.

Dit meldt Women's Wear Daily dinsdag.

Het modemerk wil met deze strategie de vragen over eventuele authenticiteit van de tassen voorgoed de kop in drukken. Momenteel verschillen de prijzen van de modellen wereldwijd nogal.

Volgens Bruno Pavlovsky, hoofdverantwoordelijk voor de mode van het merk, zorgt de nieuwe strategie er ook voor dat Chanel-liefhebbers niet meer hoeven te reizen naar gebieden waar ze de artikelen aanzienlijk goedkoper kunnen krijgen dan in hun eigen land.

Voor bewoners in Europa kan er door deze regeling volgens de topman wel een prijsstijging ontstaan, terwijl de tassen in China goedkoper zullen worden.

Online

Momenteel verkoopt het Franse merk alleen cosmeticaproducten op de website, terwijl mode en accessoires in officiele Chanel-boutiques worden verkocht. Als de prijzen van de tassen wereldwijd gelijk worden getrokken wordt de kans groot dat het merk online gaat uitbreiden.

"We gaan het merk klaarstomen voor de komen tien tot vijftien jaar", stelt Pavlosvksy. "Op een dag zullen we waarschijnlijk ook online verkopen, maar we doen het op ons eigen tempo."

De verwachting is dat de wereldwijde gelijktrekking van de prijzen tegen het eind van 2015 is doorgevoerd.

Lees meer over:
Tip de redactie