Dolce & Gabbana veroordelen homogezinnen niet

Modeontwerpers Dolce & Gabbana benadrukken dat hun opvattingen over homogezinnen persoonlijk zijn. Ze willen niemand veroordelen zeggen ze na de ophef over eerdere controversiële uitspraken van het duo.

Dat meldt The Guardian 

"Ik sprak over mijn persoonlijke mening, zonder anderen daarbij te veroordelen. Dat was nooit onze intentie", meldt Domenico Dolce in een statement nadat hij in een interview met het Italiaanse Panorama eerder sprak over dat kinderen horen op te groeien in een traditioneel gezin van man en vrouw.

Het enige goede gezin in zo'n traditioneel gezin, stelde het duo in het interview. "Ik kom uit Sicilië en ben opgegroeid in een traditioneel gezin met een moeder, vader en kinderen. Ik ben me er van bewust dat er andere type gezinnen zijn die net zo legitiem zijn als het gezin dat ik kende."

Elton John

Beroemdheden waren verontwaardigd over de conservatieve uitspraken van de ontwerpers, die beide zelf homoseksueel zijn. Elton John riep op tot een boycot van het modemerk en Ricky Martin sprak zich eveneens uit tegen de uitspraken.

De twee Italiaanse modeontwerpers hopen nu duidelijk gemaakt te hebben dat ze het niet kwaad bedoelden. "We geloven in vrijheid en liefde. We geloven in democratie en de vrijheid van meningsuiting die dat in stand houdt."

Lees meer over:
Tip de redactie