De modeweek in Parijs is ten einde. Tijd voor veel modebloggers en tijdschriften om de balans op te maken. Wat worden de trends van deze herfst? 

Volgens Fashionista zijn de seventies nog steeds een inspiratiebron voor modeontwerpers, maar neemt de interesse af.

Strikbloezen

Veel bloezen met een strik liepen over de catwalks in Parijs. De trend werd gespot bij modehuizen als Valentino en Rochas. De bloes werd op tal van manieren gestrikt, losjes, asymmetrisch maar ook strak. 

Grote zakken

Een andere trend zijn jassen met grote, opvallende zakken, onder meer te zien bij Elie Saab die koos voor grote bontzakken. 

Mouwloze jassen

Een derde trend is de lange jas zonder mouwen. Het colbert werd gespot bij tal van shows, al dan niet met kleding er onder. Oversized is daarbij ook een steekwoord. Het jasje mag lekker los hangen. 

Weinig make-up

Glamour spot bij de modellen een gebrek aan make-up. "Foundation en mascara en je bent klaar", concludeert het tijdschrift dat de trend signaleerde bij onder meer Isabel Marant, Alexander McQueen en Stella McCartney. 

Lang haar

Volgens Vogue is het tijd om de haren lekker lang te laten groeien. "Dit is het seizoen om de bob aan de kant te zetten", schrijft het blad. Lang, sluik haar werd onder meer gedragen door modellen van Valentino en Chloé.