De meeste schoonheidsspecialisten passen voor het ontharen van de bilnaad en de mannelijke schaamstreek. 

Mannen die een Boyzilian willen of hun bilnaad willen laten ontharen, kunnen bij slechts 11% van de professionele schoonheidsspecialistes terecht. 

Dit blijkt uit onderzoek van het Beautyspot.nl trendpanel dat bestaat uit 750 schoonheidsspecialistes.

Het volledig ontharen van de vrouwelijke schaamstreek is bij 26% van de schoonheidsspecialistes mogelijk.

Volgens Inge de Munnik, verbonden aan het trendpanel, vinden mannen het zelf ook niet prettig om de schaamstreek in een schoonheidssalon te laten ontharen: "Mannen zijn bang dat de behandeling té pijnlijk is. Bovendien moeten ze zich letterlijk blootgeven aan de schoonheidsspecialiste en daar voelen ze zich niet prettig bij. Daarom scheren veel mannen liever hun eigen schaamhaar."

Andere lichaamsdelen

Voor het ontharen van andere lichaamsdelen kunnen mannen bij veel meer beautyprofessionals terecht. Zo is het ontharen van de rug bij meer dan de helft van de schoonheidsspecialistes mogelijk (59%) en het haarvrij maken van de borst bij 41%. 

Harsen is in de schoonheidssalon de meest gebruikte ontharingsmethode van Nederland. Bij 72% van alle ontharingsbehandelingen wordt deze methode gebruikt. Op de tweede plaats staat sugaring, een methode waarbij met behulp van suikerpasta wordt onthaard, met 13%.

Op de derde plaats met 12% staat het definitief ontharen met behulp van IPL of laser.