Erotiekketen Christine le Duc sluit acht winkels omdat ze onrendabel zijn. Daardoor verliezen twintig mensen met een tijdelijk contract hun baan. 

Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om de filialen in Hengelo, Amsterdam-Noord, Zoetermeer, Delft, Ede, Dordrecht, Emmen en één van de drie winkels in Arnhem.

Onder het vaste personeel vallen geen ontslagen. Het bedrijf gaat wel medewerkers herplaatsen in de overige 25 filialen. Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het woonadres van de betrokkenen. De keten telt zo'n honderdtwintig werknemers die een vast of tijdelijk contract hebben.

De acht filialen die over enkele weken hun deuren sluiten, hebben volgens het bedrijf gemeen dat ze op ''onaantrekkelijke'' plekken zijn gevestigd en daardoor een negatief resultaat boeken.

A-locaties

Het winkelbedrijf wil meer grote winkels openen op A-locaties. De vestiging aan De Meent in Rotterdam, de zogenoemde flagshipstore van Christine le Duc, geldt hierbij als voorbeeld. Hoeveel nieuwe winkels er zullen worden geopend, is nog niet bekend.

Christine le Duc is onderdeel van het Duitse erotiekconcern Beate Uhse, dat in 2013 voor het eerst sinds 2008 een positief resultaat voor belastingen behaalde. Dat resultaat kwam uit op 1,3 miljoen euro op een omzet van 142 miljoen euro. De resultaten over 2014 worden eind maart gepubliceerd.

De cijfers van Christine le Duc worden niet apart gepubliceerd, maar volgens financieel directeur Kees Vlasblom van Beate Uhse is de erotiekketen in zijn geheel winstgevend.

Vrouwen

Christine le Duc richt zich tegenwoordig vooral op vrouwen, omdat die inmiddels de belangrijkste klanten zijn geworden. 

De klantenkring bestaat uit vrouwen die alleen langskomen (61 procent), mannen die zelfstandig langskomen (28 procent) en koppels (11 procent) die de winkel samen bezoeken.