De Nederlandse couturier Mart Visser heeft een collectie ontworpen voor vrouwen met 'een maatje meer'. De nieuwe collectie is vanaf 2 maart te koop bij warenhuis V&D. 

Dit meldt de modeontwerper vrijdag in een persbericht. 

De maatvoering van de Mart Visser collectie s uitgebreid tot en met maat 52. De collecte bestaat uit een serie jurken, een top en een rok in opvallende grafische prints. 

De lijn is gemaakt is samenwerking met styliste Edith Dohmen. Zowel Visser als Dohmen zijn van mening dat vrouwen er met de juiste middelen altijd mooi en stijlvol uit kunnen zien, welke maat ze ook hebben. 

"Ik denk dat ik met deze collectie aan veel vraag van Nederlandse vrouwen voldoe", aldus Visser. "Iedere vrouw heeft het recht er goed uit te zien en elke vrouw mag gezien worden", vult Dohmen aan. "Er is in Nederland behoefte aan meer modieuze kleding voor een maatje meer."

'Maxi Muze'

Plus-size dames (t/m maat 52) kunnen tot en met zondag 15 maart deelnemen aan de Maxi Muze zoektocht door een foto van zichzelf te uploaden via vd.nl/maximuze. Op dinsdag 17 maart maken Visser en Dohmen de vijf deelnemens bekend die in strijd zijn voor de titel. 

De vijf vrouwen mogen een fotoshoot doen met de couturier en styliste, waarna er een winnares wordt gekozen die model mag staan voor de collectie.