Ontwerper Marc Jacobs vindt het werk van jonge ontwerpers "inhoudsloos". "Ik kijk naar de jonge mode en het lijkt allemaal hetzelfde. Het is stijl zonder inhoud."
 

Dat zegt hij in een interview met Suzy Menkes van Vogue

"Het lijkt gewoon niet echt ergens uit voort te zijn gekomen. Ik zie geen rebelsheid of scherp randje. Het ziet eruit als een cliché: salade-olie in het haar, Frankenstein-schoenen en punkversieringen."

"Je weet dat ik een ouder persoon ben, ik word 52 over een paar maanden. Maar ik hoop gewoon dat iemand, een jonger persoon, de energie en kracht heeft om iets nieuws te doen", aldus Jacobs. 

"We reageren altijd op wat er het vorige seizoen gedaan is. Zo was vorig seizoen alle kleding geïnspireerd op het militaire kleurenpalet en had met een soort 'cartoon'-visie op militaire versiering."

Tablet

De ontwerper spreekt zich ook uit over social media en tablets. "Ik snap er helemaal niets van en vind het ook niet aantrekkelijk", zegt hij. "Ik wil geen boek lezen op een tablet. Ik wil een boek met een harde kaft en een tekst op papier.

"Ik hou van tijdschriften en draag er liever een hoop mee dan dat ik ze bekijk op internet. Ik ben gewoon niet van die generatie."