De Victoria's Secret-modellen Doutzen Kroes en Karlie Kloss zouden onder meer stoppen bij het lingeriemerk vanwege een te laag salaris. Ook Alessandra Ambrioso zou van plan zijn haar contract op te zeggen wegens de geldkwestie.

Dit meldt Page Six woensdag. 

Een bron vertelt de entertainmentsite dat de modellen steeds minder zijn gaan verdienen. "Het salaris is niet meer zo riant. De contracten gingen voorheen om miljoenen dollars, nu zijn ze nog 'maar' 100.000 dollar waard."

Het salaris van de Angels is anno 2014 een stuk lager dan de supermodellen Gisele Bündchen, Heidi Klum en Tyra Banks kregen toen zij bij het lingeriemerk werkzaam waren. 

Grote kans

Ed Razik, hoofdman bij Victoria's Secret bevestigde eerder deze week het vertrek van Doutzen Kroes. "Ze kreeg een grote kans aangeboden die ik haar niet wilde onthouden omdat ik haar zo waardeer en respecteer. Er was geen ruzie", zo verklaarde hij.

Karlie Kloss maakte daarnaast bekend te gaat stoppen met haar modellenwerk voor het lingeriemerk. Naar verluidt kan ze de klussen voor Victoria's Secret niet meer combineren met haar andere werk. Bovendien zou ze aan een studie aan de universiteit van New York willen beginnen.

In beeld: Doutzen Kroes bij Victoria's Secret