Doutzen Kroes stopt bij Victoria's Secret. Het model verwees al naar een mogelijke stop tijdens een uitzending van RTL Late Night in december, maar nu wordt het nieuws bevestigd door Victoria Secret-topman Ed Razek.

"Ik heb een hoop vragen gekregen over het feit dat Doutzen zou vertrekken aan het einde van het jaar", schrijft Razek op zijn Instagramaccount. "Goede vraag. Ik had jullie er al eerder over moeten informeren."

Volgens Razek krijgt Kroes een hoop mooie kansen in Europa aangeboden. "Die zouden niet samen kunnen gaan met de verplichtingen die ze in Amerika had. Dus hebben we besloten het contract te ontbinden, omdat haar vertegenwoordigers daarom vroegen."

De topman benadrukt dat er geen sprake van conflict of vijandelijkheid is. "Niets van de onzin die ik las op Instagram is waar. Ze had een grote, zakelijke kans en ik wil haar die kans geven omdat ik haar respecteer en fantastisch vind. Dat is alles."

Karlie Kloss

Ook Karlie Kloss gaat stoppen met haar modellenwerk voor het lingeriemerk, zo werd eerder bekend. Ze zou de klussen voor Victoria's Secret niet meer kunnen combineren met haar andere werk. Bovendien zou ze aan een studie aan de universiteit van New York willen beginnen.

Er gaan ook geruchten dat de beslissing gedeeltelijk bij de vriend van Kloss vandaan komen. De conservatieve Joshua Kushner heeft zijn vriendin aangemoedigd haar contract niet te verlengen.

Razek schrijft over het vertrek Kloss: "Tijdens een gesprek werd duidelijk dat ze geen tijd meer zou hebben om aan alle verplichtingen te voldoen. Met tegenzin hebben we besloten dat ze weggaat zodra haar contract erop zit."

In beeld: Douten Kroes bij Victoria's Secret