De single vrouw wil geen seks op een eerste afspraakje. Ze ontvangt liever een goede zoen als afsluiter van de eerste date en maakt graag een nieuwe afspraak.

Dat blijkt uit onderzoek van Mentoday.nl onder 1108 alleenstaande vrouwen. 

Slechts 1% van de ondervraagde vrouwen is het om seks te doen tijdens een eerste afspraakje. 45% ziet een goede zoen wel zitten en 47% wil graag een nieuwe afspraak maken. Ladderzat worden tijdens de eerste date is voor vrouwen echt een afknapper.

Wat wel gewaardeerd wordt is een galante man die de volgende dag van zich laat horen via WhatsApp of sms. Bijna driekwart van de vrouwen die meewerkten aan het onderzoek geeft aan het leuk te vinden als hij initiatief neemt.

Alleenstaande vrouwen geven aan gemiddeld een paar keer per jaar te daten. 70% van hen wil gewoon een leuke avond hebben en ‘ziet wel wat er gebeurt’. Een op de vijf laat echter weten serieus op zoek te zijn naar een vaste relatie. 

Perfecte man

De perfecte man is volgens de ondervraagde vrouwen relaxed, heeft humor en kleedt zich casual en een tikje stoer. Bij voorkeur heeft hij wat gezichtsbeharing: 69% van de vrouwen vindt een man met baardje aantrekkelijker dan een vent met gladgeschoren kaken.

Aandachtsgeile mannen met een grote mond maken geen schijn van kans tijdens de eerste date. 70% vindt het namelijk verschrikkelijk als hij een te grote mond heeft. Een man die ‘gewoon zichzelf’ is heeft de voorkeur. Aan mysterieuze heren heeft de alleenstaande vrouw geen boodschap.