'Helft van vrouwelijke vijftigplussers wil geen relatie meer'

Hoe ouder vrijgezellen zijn, hoe vaker zij liever alleen blijven. Dit geldt vooral voor vrouwelijke vijfigplussers, die geen zin meer hebben in relatieperikelen. 

Dit meldt CBS vrijdag. 

Van de vrijgezelle vrouwen in de leeftijd van 50-64 jaar wil bijna 40 procent definitief geen relatie meer. Mannen denken hier toch anders over, ruim driekwart ziet een nieuwe liefde rond die leeftijd nog wel zitten. 

Van de alleenstaande vrouwen in de leeftijdscategorie 65-79-jarige wil zelfs bijna 70 procent niet meer aan de man. Vrouwen zeggen ook eerder dat zij slechte ervaringen hebben met relaties, dat relaties veel problemen met zich meebrengen en dat zij er geen hoge verwachtingen van hebben.

Wachten

Jongeren tussen de leeftijd van 18 tot 29 jaar willen vaak wel een relatie, maar vrouwen van die leeftijd geven wat vaker dan mannen aan dat die vaste partner nog wel even kan wachten. 

Uit de enquêtegegevens blijkt dat mannen en vrouwen tussen de dertig en vijftig niet veel van elkaar verschillen qua relatiewensen.  Het merendeel van hen zou nog graag een leuke partner vinden. 

Vrouwen van in de twintig hebben vaker een relatie met een mannelijke dertiger dan dat mannen van in de twintig dat hebben met een oudere vrouw. Vrouwelijke vijftigplussers zijn vaker alleen dan mannen. Dit komt met name doordat vrouwen langer leven en dus verweduwen.

Lees meer over:
Tip de redactie