Bijna driekwart van de Nederlandse mannen vindt vrijgezelle vrouwen te afwachtend. Zo mogen vrouwen zich volgens hen na een geslaagd afspraakje best wat assertiever opstellen.

Dit blijkt uit een enquête van weekblad Viva, waarvoor 1.400 vrijgezelle mannen zijn ondervraagd.

Het tijdschrift vroeg mannen in de leeftijd tussen de 25 en 45 jaar naar hun dategedrag en wat ze nou eigenlijk zoeken in een vrouw.

Een kwart van hen wil zich niet settelen, één op de vijf mannen pas na zijn 30e en meer dan de helft hoopt voor de leeftijd van 35 aan de vrouw (en kinderen) te zijn.

'De perfecte vrouw'

Volgens het merendeel van de ondervraagde mannen is de perfecte vrouw onafhankelijk, maar ook lief en zorgzaam. Het liefst is ze daarbij slim, een tikkie bijdehand, stoer en sportief. Extra punten scoren de vrouwen die na een geslaagd afspraakje zelf contact opzoeken, in plaats van af te wachten tot de man dat doet. 

Weinig mannen vinden het aantrekkelijk als een vrouw zich onderdanig of mysterieus opstelt. Grootste afknapper is volgens de helft van de mannen als iemand "een grote mond" heeft en zichzelf overschreeuwt.

Hoge hakken

Ruim één op de vijf respondenten houdt van hoge hakken, terwijl het merendeel haar het liefst ziet binnenkomen in een casual kledingstijl. Bijna 80 procent zegt liever een vollere vrouw te willen dan iemand zonder "spek op de botten".

Bijna 40 procent van vrijgezelle mannen geeft toe eerst naar de billen en borsten van een vrouw te kijken en pas daarna naar haar ogen.