Het Henn-na hotel in Japan opent op 17 juli zijn deuren in themapark Huis ten Bosch in Nagasaki. Het hotel wordt grotendeels gerund door robots.

Dit meldt CNN. 

Het Henn-na hotel (in het Nederlands vertaald als vreemd hotel) heeft geen kamermeisjes en receptionisten die de klanten te woord staan, maar gebruikt robots met menselijke trekjes. Het hotel ligt in Huis ten Bosch, een Nederlands themapark waarin een Hollands stadje compleet is nagebouwd.

Volgens Hideo Sawada, directeur van het hotel, kunnen de acteurrobots intelligente gesprekken voeren met klanten. De robots spreken verschillende talen, kennen handgebaren en kunnen zelfs knipperen met hun ogen en glimlachen.

"We maken het meest efficiënte hotel ter wereld," aldus directeur Sawada, die de robotisering heeft ingevoerd om de personeelskosten laag te houden. "In de toekomst hopen we nog zo'n 1.000 hotels overal ter wereld te bouwen."

In het futuristische hotel werken de kamerdeuren met gezichtsherkenning als sleutel. Roomservice en de mini-bar kunnen besteld worden via een tablet.