Viktor & Rolf gaan niet verder met hun confectielijn. Het Nederlandse modeduo gaat zich concentreren op hun geuren, licenties en haute couture. 

Dit meldt het Women's Wear Daily dinsdag. 

Het beroemde duo wil zich na vijftien jaar aan confectiekleding meer concentreren op hun artistieke wortels. "We hebben mode altijd gebruikt als communicatiemiddel, het is onze artistieke uitlaatklep. Maar door de snelheid, deadlines en stevige concurrentie voelde de pret-à-porter als een creatieve belemmering", laat Viktor Horsting weten. 

"Door het los te laten, hebben we meer tijd en vrijheid voor creativiteit. We staat te popelen om de grenzen van onze visie los te laten op nieuwe terreinen." 

Strategische beslissing

De beslissing is aanvaard door investeerders van het label, waaronder de Italiaanse Renzo Rosso. Volgens de zakenman is het stoppen van de confectielijn een goede strategische beslissing, waardoor het merk zich beter kan positioneren in de luxere modekringen. 

Viktor Horsting en Rolf Snoeren zullen tijdens de Paris Fashion Week geen show geven, maar de collectie zal nog wel op een nader bekend te maken locatie gepresenteerd en verkocht worden.  De prestigieuze Viktor & Rolf boetiek in Parijs zal begin 2016 de deuren sluiten.