Curaçao ontving afgelopen jaar fors meer toeristen uit Europa. Er kwamen in totaal ruim 452.000 vakantiegangers naar het Caribische eiland, 3 procent meer dan een jaar eerder. 

Het aantal Europese bezoekers nam toe met 6 procent, meldt het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) donderdag.

De stijging komt onder meer door het toenemend aantal Duitsers dat dit zonovergoten deel van het Nederlandse koninkrijk weet te vinden. Maar ook het aantal Nederlandse bezoekers steeg met 6 procent.

Nederland blijft daarmee hofleverancier voor het toerisme op Curaçao. Ons land is goed voor ruim 31 procent van de toestroom aan vakantiegangers.

Nummer twee op het lijstje van belangrijkste markten is Venezuela. Meer dan een vijfde van de toeristen op Curaçao is Venezolaan. De Verenigde Staten zijn verantwoordelijk voor bijna 12 procent van de reizigers.

Toerisme op Curaçao is van groot belang voor de economie van het eiland. De sector was vorig jaar goed voor een totale omzet van 419 miljoen dollar (bijna 370 miljoen euro). In 2013 was dit nog 401 miljoen dollar. Het Europese aandeel in de omzet bedraagt ongeveer 45 procent.