In het Victoria & Albert Museum in Londen is vanaf mei een tentoonstelling te zien over de invloed die Alice, de hoofdpersoon uit het beroemde boek Alice in Wonderland, heeft op de mode.

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Met de tentoonstelling wil het museum de 150e verjaardag van het beroemde boek van Lewis Carroll vieren. De expositie, die The Alice Look is genoemd, geeft aandacht aan de persoonlijke stijl van het karakter en de invloed die zij heeft op het modebeeld. 

Er zijn onder meer foto’s van Annie Leibovitz, een boekontwerp van Vivienne Westwood en stoffen van Liberty te zien. Daarnaast is er een 3D weergave van de garderobe van Alice (een lange jurk, een witte schort, gestreepte kousen en zwarte schoentjes), die geheel is gemaakt van pagina’s uit het boek. 

Stijlicoon

In totaal zijn er zo’n veertig objecten te zien, waaronder schetsen, ontwerpen, advertentiecampagnes en video’s van Gwen Stefani, Avril Lavigne en Aerosmith.  

"Niet alleen illustrators, maar ook bekende ontwerpers, stylisten en fotografen zijn aan de slag gegaan met Alice", zegt Kiera Vaclavik, die de tentoonstelling samenstelde. "Versace zei dat Alice een van zijn heldinnen was en Westwood gebruikt haar vaak als inspiratiebron. We zijn er trots op dat we Alice als stijlicoon kunnen laten zien."

De tentoonstelling is te zien van 2 mei tot 1 november.