De Nederlandse Yasmin Verheijen is zondag vierde geworden bij de Miss Universe-verkiezing 2014. De 20-jarige Miss bereikte in Miami de finale, maar legde het af tegen de 22-jarige Colombiaanse Paulina Vega.

Verheijen streed tegen kandidaten uit meer dan negentig landen. Ze moest het in de allerlaatste ronde verder opnemen tegen de missen uit Jamaica (vijfde plek), de Verenigde Staten (tweede) en Oekraïne (derde).

Tijdens het traditionele vragenrondje droeg de Amsterdamse een geelkleurige galajurk en sprak ze zich uit tegen kinderprostitutie.

De vriendin van Feynoord-voetballer Khalid Boulahrouz keek erg uit naar de missverkiezing. "We zijn er klaar voor", schreef ze vlak van tevoren nog op Instagram bij een selfie van haar en Miss Brazilië. 

Verheijen werd in december 2013 gekozen tot Miss Nederland Universe. De 25-jarige Tatjana Maul kreeg diezelfde dag de Miss Nederland World-titel. Zij haalde in december vorig jaar in Londen de kwartfinale van de Miss World-verkiezing. 

Nederland doet sinds de jaren vijftig mee met de Miss Universeverkiezing. De laatste keer dat een Nederlandse Miss in de finale eindigde, was in 1992.

Video: Interview met Yasmin Verheijen