Olcay Gulsen heeft zaterdagavond haar nieuwste collectie van modelabel SuperTrash gepresenteerd in Amsterdam. "Mijn werk is volwassener geworden merk ik."

"Normaal gesproken geef ik grote spektakelshows, maar hebben we gekozen voor een kleinere, exclusieve setting. Het draait meer om de kwaliteit van de kleding", zegt Gulsen in een interview met NU.nl.

De ontwerpster koos voor haar doen ook voor een ongebruikelijke locatie. Ruim vijfhonderd genodigden kwamen bijeen bij de nieuwe fietstunnel onder het Centraal station van Amsterdam. "We zitten letterlijk underground, wat goed past bij het thema Modern Pioneers."

"We vieren met deze show dat vrouwen in groepen veel sterker zijn. Ik stoor me enorm aan de individualistische manier van leven van deze tijd, waar ik zelf soms ook aan mee doe. Kijk naar sociale media: iedereen is met zichzelf bezig, terwijl we samen veel meer bereiken."

De ontwerpster zegt wel voor feminisme te staan, maar nog eerder voor gelijkheid onder vrouwen zelf. "Vrouwen willen elkaar ook vaak benadelen. Vooral in de modewereld is heel veel haat en nijd, maar dat past niet bij Supertrash. We willen het samenzijn vieren."

Openhartig

Gulsen heeft sinds haar optreden in het tv-programma 24 uur met veel reacties gekregen. In de uitzending sprak de ontwerpster openlijk over haar moeilijke jeugd. "Mensen denken altijd dat ik heel erg gesloten en kil ben, maar ik ben juist heel direct en open."

De ontwerpster was vroeger naar eigen zeggen altijd bezig met aan anderen bewijzen wat ze kon. "Ik kom uit de onderkant van de maatschappij en daardoor wilde ik bewijzen dat ik beter was dan dat. Daardoor was ik aan het overperformen. Daarin heb ik nu gelukkig rust gevonden."

Gulsen, die de commercie niet schuwt, denkt niet dat ze haar label ooit zal verkopen. "Ik ben tien jaar geleden begonnen. Het heeft me zoveel wijsheid, geluk maar soms ook stress gegeven. Het is een onderdeel van mij. Ik weet niet of ik daar ooit afstand van kan doen."

Video: 'Ik wil 's werelds succesvolste merk worden'