Doutzen Kroes is jarig. Het Friese topmodel mag vrijdag dertig kaarsjes uitblazen.

Het Victoria's Secret-model viert het in huiselijke kring, met manlief Sunnery James en hun twee kinderen Phyllon en Myllena Mae. Later deze week trakteert Kroes haar collegamodellen op taart.

Rens Kroes maakt van de gelegenheid gebruik om haar zus te feliciteren met een Friese tekst. "Yaaaay, skatsje, lokwinske mei dyn jierdei Ik hâld fan dy" (gefeliciteerd met je verjaardag, ik hou van je), zo schrijft ze op Instagram.

Kroes zei onlangs in een interview met NU.nl op haar dertigste echt op het hoogtepunt van haar carrière te zitten. "Ik ben ontzettend gelukkig en dankbaar dat ik dit nog mag meemaken."

Het Nederlandse modetijdschrift Vogue feliciteert Kroes met haar 30ste verjaardag door het maartnummer aan haar op te dragen. "Doutzen is superknap, goed haar in haar werk en is zo zichzelf gebleven" zegt hoofdredacteur Karin Swerink tegen NU.nl. 

"Ze heeft veel liefde voor familie en de mensen om haar heen en daarnaast is het altijd een feestje met haar te werken, het is logisch dat we ons nummer aan haar jubileum hebben gewijd." Op 10 februari ligt de speciale Doutzen Kroes-Vogue in de winkels.

Video: Vrienden en familie feliciteren Doutzen