Het Italiaanse modehuis Gucci heeft een nieuwe opvolger voor Frida Giannini gevonden. Na de vele geruchten is nu bevestigd dat Alessandro Michele inderdaad aan de slag gaat als nieuwe hoofdontwerper.

Dit meldt Women’s Wear Daily.

"Na een grondig selectieproces, zijn we bij Alessandro uitgekomen. Gebaseerd op de hedendaagse visie die hij nu al bij Gucci verwoord, zien we in hem de meest geschikte opvolger", zo laat Gucci-directeur Marco Bizzarri weten in een officieel persbericht.

Michele, die momenteel verantwoordelijk is voor de accessoires van het Italiaanse merk, begon zijn carrière bij Gucci in 2002 en werd in 2011 de assistent van Giannini.

De ontwerper is de hoofdverantwoordelijke voor de leder-, schoenen-, sieraden- en interieurcollecties van het modehuis. Daarnaast is hij de hoofdontwerper van Richard Ginori, een porseleinhuis dat eigendom is van Gucci. In het verleden werkte hij ook voor het Italiaanse modehuis Fendi.

Giannini stopt treedt in februari officieel af als hoofdontwerper, als ze haar laatste vrouwencollectie toont. Ze is tien jaar hoofdontwerper van Gucci geweest. De eerste volledige lijn van de 42-jarige Michele is de herfst/wintercollectie van 2015, die eind februari de catwalk overgaat in Milaan.