Modeontwerpster Nikkie Plessen heeft haar nieuwe collectie maandagavond groots gepresenteerd in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. "Dit is een kroon op mijn afgelopen jaar."

"2014 is als een rollercoaster voor me geweest. Ik zie deze show echt als een bedankje voor alle steun", zegt Plessen tegen NU.nl.

Ruim vierhonderd genodigden kwam bijeen om de nieuwe voorjaarscollectie voor 2015 te bekijken. Plessen opende haar eigen show door als dirigent op te treden. "Dat was echt megaspannend. Zwaaien met zo'n stokje is lastiger dan het lijkt."

Bekende Nederlanders als Lieke en Jetteke van Lexmond, Fred van Leer, Winonah de Jong en Anouk Smulders kwamen af op het modespektakel. Als speciale gast van de avond was het Russische topmodel Natasha Poly aanwezig.

"Ik heb enorm veel respect voor Nikkie. Ze heeft een waanzinnige show neergezet en ik vind de collectie erg mooi. Petje af", aldus Lieke van Lexmond. 

Optredens

Onder anderen zanger Waylon, zangeres Do en The Voice-zangeres Leona Philippo gaven samen met het New Amsterdam Orchestra (onder leiding van Stephan Geusebroek) een optreden gedurende de avond.

Plessen heeft een aantal hectische maanden achter de rug. "Na mijn bevalling ben ik op vakantie naar Singapore geweest, waar ik ineens midden op een nacht instortte. Mijn lijf was gewoon op. Die vakantie was erg nodig. Maar we zijn er weer helemaal klaar voor." 

De ontwerpster heeft graffiti gekozen als rode draad voor de collectie. "Ik zie het als mijn grootste kracht om mode te ontwerpen die draagbaar is, maar toch een chique uitstraling heeft."

De ontwerpen liggen vanaf mei in de winkels.