Make-upmerk Max Factor heeft de in 1962 overleden filmlegende Marilyn Monroe gekozen als nieuwe ambassadeur. De ster zal te zien zijn in diverse advertenties en televisiecommercials.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

Het merk koos voor Monroe omdat volgens hen visagist Max Factor Jr., de zoon van de oprichter van het bedrijf, verantwoordelijk was voor het uiterlijk en imago van Monroe. Het cosmeticabedrijf werkt voor de nieuwe campagne samen met Authentic Brands Group, die de rechten van Monroe beheert.

Het merk wil met de beeltenis van Monroe niet direct een nieuwe collectie promoten, maar het hele merk onder de aandacht brengen. Daarvoor worden producten ingezet die het imago van Monroe uit de jaren veertig en vijftig weerspiegelen, zoals een rode lippenstift, een zwarte mascara en een foundation.

Glamour

"Marilyn maakte van rode lippen, dramatisch omlijnde ogen en romige huid de beroemdste look van de jaren veertig", zegt Pat McGrath, de hoofdontwerper van het merk. "Haar uiterlijk was de definitie van glamour, niets kan er aan tippen."

De nieuwe advertenties en televisiecommercials met Monroe zijn vanaf dinsdag wereldwijd te zien.