Natasja Froger is door de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje 2014. De presentatrice versloeg onder anderen Roy Donders en Lieke van Lexmond.

Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Ook rapper Yes-R en zangeres Caro Emerald maakten kans op de titel. Ieder jaar deelt de organisatie de titel uit aan een bekende Nederlander die bont draagt.

"Het gebruik van bont in mode roept steeds meer weerstand op. Bekende Nederlanders die bont dragen nodigen dan ook uit tot veel reacties. Vaak weten mensen niet eens dat het bont dat ze dragen van een echt wild dier afkomstig is: de nominatie voor Dom Bontje leidt gelukkig dan ook vaak tot het afzweren van bont", aldus de directeur van de organisatie.

20.000 mensen brachten online hun stem uit.

Doutzen Kroes werd in eerste instantie ook genomineerd wegens haar jas met een kraag van coyotebont, maar zij besloot na het ontvangen van informatie over de lijdensweg van de dieren om de kraag van haar jas te verwijderen en werd daarom geschrapt als genomineerde.

In 2013 kregen ontwerpers Victor & Rolf nog de titel, het jaar ervoor 'won' koningin Máxima en in 2011 kreeg Sylvie Meis de titel.