Het bekende modellenbureau IMG Models, dat onder meer Cindy Crawford, Gigi Hadid, Kate Moss en Karlie Kloss vertegenwoordigt, zoekt sinds kort nieuwe modellen op Instagram.

Dat meldt Fashionista.

Het modellenbureau lanceerde daarvoor een speciaal account op Instagram, We Love Your Genes genaamd. Geïnteresseerden kunnen op het account een of meerdere foto’s plaatsen, die vervolgens door een team van het bureau worden bekeken. Het account heeft inmiddels 5.500 volgers. Er zijn al 14.626 foto’s geplaatst. 

"Door Instagram kunnen we de schoonheid van potentieel nieuw talent gemakkelijk zien", zegt Jeni Rose van IMG. "Potentiële nieuwe modellen hoeven niet meer veel geld uit te geven aan een portfolio maar kunnen met hun telefoon een foto nemen." 

Filters

Volgens Rose hoeven de scouts van het bureau nu ook niet meer de hele wereld over te vliegen om nieuwe modellen te ontdekken. Het team is inmiddels ook voldoende getraind om door alle filters en vreemde camerahoeken die mensen op Instagram gebruiken heen te kijken. 

Eerder maakte ontwerper Mar Jacobs gebruik van Instagram om modellen te zoeken voor een aantal campagnes. Modelabel Guess ontdekte per toeval een model op Instagram.