Een kopje koffie is het populairste tussendoortje dat mensen kopen als ze op pad zijn. Daarna volgen een koud belegd broodje, een flesje water of frisdrank.

Dit blijkt uit een enquête in opdracht van La Place onder 1017 Nederlanders.

Snacks als een frikandel, een hamburger, een frietje of een saucijzenbroodje zijn daarnaast populaire voedingsmiddelen om onderweg te kopen. 

De keuze voor een vette hap wordt vooral gemaakt door de man. Daarnaast zijn zij eerder geneigd frisdrank te halen voor onderweg, waar vrouwen eerder kiezen voor een flesje water.

Ook tijdens reizen met de trein wordt sneller gekozen voor een vette hap, met name door jongeren onder de dertig. Ruim de helft van hen kiest tijdens het reizen met het openbaar vervoer voor minder gezonde producten.

Gezonde opties

Ruim zeven op de tien ondervraagde Nederlanders vindt het belangrijk dat een snelle hap voor onderweg vers voor hen wordt klaargemaakt. 44 procent van de respondenten zou graag meer gezonde en producten willen zien voor onderweg. Ook vinden zij dat er te weinig aanbod is in biologische producten.

Uit de rondvraag blijkt wel hoe langer mensen onderweg zijn, hoe minder belangrijk het aspect 'biologisch' en 'vers' wordt. De Nederlander die langer dan 2 uur reist in woon- en werkverkeer kiest vaker voor een ongezonde snack (36 procent), zoals chips of koek.