Het Belgische modelabel Mer du Nord, dat in augustus nog uitstel van betaling aanvroeg, maakt een comeback. De nieuwe eigenaar heeft zeven winkels heropend en wil gaan uitbreiden.

Dat meldt De Morgen

De Franse ondernemer Pascal Yefet (36), de eigenaar van het Franse prêt-à-portermerk Les Bourgoises, nam Mer du Nord in augustus over voor 150.000 euro. Van de 53 personeelsleden konden er 17 in dienst blijven. 

Yefet heeft grote plannen met het ooit populaire merk. "Er komt zeker een winkel bij in Brugge, en misschien ook in Knokke en Antwerpen", zegt hij. "Ik ben optimistisch over de toekomst. We willen het DNA van het merk bewaren, en tegelijk leren uit de fouten van het verleden."

Hoofdontwerper

De nieuwe eigenaar heeft tevens een nieuwe hoofdontwerper in dienst genomen, de 42-jarige Jean-Olivier Letard, die eerder voor modelabels Chevignon en Guess werkte.  

"Hij is iemand waar ik veel vertrouwen in heb", zegt Yefet. "Iemand die het klappen van de zweep kent, maar ook nog jong genoeg is om voor een frisse wind te zorgen. Jean-Olivier moet er mee voor zorgen dat er begin maart een nieuwe zomercollectie in de winkels ligt."

Vertrouwen

Het merk werd in de jaren negentig ook al overgenomen en opnieuw gelanceerd, maar bleef verlies draaien. Mer du Nord had vooral veel last van concurrentie van ketens als H&M en Zara. In 2013 bracht het merk zijn vijftigste collectie uit, waar het bekende Belgische topmodel Anouk Lepère het gezicht van was. 

Yefet heeft vertrouwen in de toekomst van het label. "Ik heb altijd het potentieel van Mer du Nord gezien", zo zegt hij. "Toen ik zaken begon te doen in België viel het merk me meteen op. Het is een instituut in de Belgische mode, maar er is ook veel werk aan de winkel."