Kate Middleton is volgens het Britse volk de stijlvolste vrouw van 2014. Eerder werd de hertogin van Cambridge al gekroond tot beautyicoon van het jaar.

Dit meldt Daily Mail vrijdag, naar aanleiding van een enquête onder tweeduizend Britse mannen en vrouwen.

De kledingstijl van de 32-jarige vrouw van prins William is het afgelopen jaar flink opgevallen onder modeliefhebbers. Zo weet Middleton dure designkleding te mixen met kleding van de goedkopere ketens als Zara of Asos. Haar stijl is klassiek, maar vooral op en top vrouwelijk, zo stellen de ondervraagden.

"Kate maakt altijd een goede indruk met haar kleding, zelfs tijdens haar zwangerschap zag ze er dag in dag uit onberispelijk uit", aldus één van de respondenten.

Victoria Beckham

Op de tweede plaats staat modeontwerpster Victoria Beckham, gevolgd door zangeres Cheryl Cole, actrice Emma Watson en actrice Jessica Alba.

Voormalig model Katie Price is uitgeroepen tot de minst stijlvolle vrouw van 2014. Ook Kim Kardashian wordt (ondanks haar geroemde kleding make-over) genoemd in de lijst van minst stijlvolle vrouwen. De excentrieke stijl van Lady Gaga wordt ook niet echt door de Britten gewaardeerd.