Het Franse sportlabel Lacoste is van plan om zich meer op mode te gaan richten. De sportkleding verdwijnt uit de meeste winkels en de modecollecties krijgen meer aandacht.

Dat meldt Women’s Wear Daily woensdag. 

Lacoste wil met name de collecties van de nieuwe hoofdontwerper, Felipe Oliviera Baptista, meer naar de voorgrond schuiven. Ook de vrijetijdscollecties worden belangrijker voor het label. 

Diverse flagship stores van het label worden de komende tijd verbouwd, waarna de sportcollecties er niet meer te vinden zullen zijn. Ook Lacaste Live, dat in 2010 op de markt kwam zal grotendeels uit de winkels verdwijnen.

Schoenen

“We verbeteren ons winkelconcept en, stap voor stap, onze collecties”, zegt José Luis Duran, de directeur van het label. “De sportcollecties en Lacoste Live verdwijnen uit de meeste winkels, behalve uit de echt grote winkels, zoals die op de Champs-Élysées.”

Het merk wil tevens de schoenen en lederwaren een prominentere plaats in de winkels geven. Lacoste wil in 2015 zestig winkels openen in de Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk en China. Tevens zullen er wereldwijd veertig winkels van het merk de deuren sluiten.

Het merk is tevens van plan om in 2015 een collectie ondergoed voor mannen op de markt te brengen.