De 27-jarige Belgische ontwerper Edmund Ooi toont op 17 januari, de eerste dag van de modeweek van Milaan, zijn nieuwe collectie in het Armani Theater.

Dat schrijft Women's Wear Daily

Giorgio Armani stelt zijn Armani Theater regelmatig ter beschikking aan jonge ontwerpers, om ze op die manier een steun in de rug te geven. "We steunen nu al een paar seizoenen jonge ontwerpers en dat blijf ik geweldig vinden", aldus Armani. "We zien de resultaten."

Ooi werd geboren in Maleisië en studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Op zijn 19e won hij de Best Avant-Garde Designer Award. Hij woont en werkt nog steeds in Antwerpen.

Eer

"Het is een enorme eer dat Giorgio Armani mij mijn collectie laat tonen in zijn prachtige theater", zegt Ooi. "Ik kan geen woorden vinden om mijn dankbaarheid te uiten voor deze kans om de wereld mijn werk te laten zien."  

Eerder kregen jonge ontwerpers als onder meer Andrea Pompilio, Stella Jean, Julian Zigerli, Christian Pellizzari en Angelos Bratis van Armani de kans om hun collecties te tonen in het Armani Theater.