Dov Charney, de oprichter en onlangs definitief ontslagen directeur van het Amerikaanse modelabel American Apparel, zegt vrijwel blut te zijn.

Dat meldt de Daily Mail.

Charney, die vorige week definitief werd ontslagen door zijn raad van bestuur, zegt in een interview dat hij nog maar zo'n 80.000 euro bezit en bij vrienden op de bank moet slapen. Als directeur van Amerian Apparel verdiende Charney jaarlijks ruim 650.000 euro. 

De omstreden Charney, die overigens nog steeds de grootste aandeelhouder van het bedrijf is, zegt zich verraden te voelen. "Ik heb mijn hele leven aan dat bedrijf gegeven", zo zegt hij. "Maar ze hebben me ontslagen. Ze hebben me verraden, terwijl ik hen mijn hart heb gegeven."

Wangedrag

Charney werd in juni ontslagen als directeur, na aantijgingen van wangedrag en seksueel misbruik. Hij wist echter een deal te sluiten met investeerderfonds Standard General, dat ruim 18,3 miljoen euro in het bedrijf investeerde op voorwaarde dat Charney terug kon komen. Het fond zegt nu echter het eens te zijn met de beslissing van American Apparel om Charney toch definitief te ontslaan.   

Charney zegt nu van plan te zijn om American Apparel en Standard General voor de rechter te slepen. "Ze hebben me bestolen", zo zegt hij.