De Nederlandse ontwerpersgroep MOAM (Mode Amsterdam) presenteert 21 januari haar eerste pop-up expositie in de hoofdstad.

De tijdelijke expositie, genaamd Generation 2015, biedt een podium voor 26 jonge creatievelingen, die onder andere 3D-kunst, fotografie en mode laten zien.

Middels hun achternaam wordt elke ontwerper gekoppeld aan een letter uit het alfabet. Deze letter dient als inspiratiebron voor het werk, maar verder krijgen de 26 participanten volledige artistieke vrijheid.

De expositie is met slechts drie uur de snelste pop-up expositie ooit in Nederland. "Niet alleen de inhoud, maar ook de tijdsduur van deze expositie weerspiegelt deze nieuwe generatie", aldus initiator Martijn Nekoui. "Ze zijn gewend aan snelheid; drie uur kan beschouwd worden als een eeuwigheid, maar is precies lang genoeg om alle talenten tot hun recht te laten komen."

Samenwerking

MOAM is een platform dat jong creatief talent koppelt aan iconische namen uit de Nederlandse mode-industrie. MOAM werkte onder andere samen met Viktor & Rolf, Frans Molenaar, HEMA, Doutzen Kroes, FOAM en de Bijenkorf.

Generation 2015 is woensdag 21 januari van 18:00 tot 21:00 uur te bezoeken aan de Looiersgracht in Amsterdam.