Vrouwen hebben er geen behoefte aan om volledig rimpelloos te zijn en er zo tien jaar jonger uit te zien. Dat blijkt uit een onderzoek van de fabrikant van Botox.

Dat schrijft The Telegraph.

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Allergan, dat naast het anti-rimpelmiddel Botox ook de filler Juvederm maakt, vroeg aan tweeduizend vrouwen hoe ze graag ouder willen worden. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen niet langer de behoefte hebben om er tien jaar jonger uit te zien. 

De deelnemende vrouwen, die allemaal 18 jaar en ouder waren, kregen foto's te zien van vijf vrouwen van begin vijftig. Vervolgens kregen de deelnemers digitaal bewerkte versies van de foto’s te zien, één waarop de afgebeelde vrouw geheel rimpelvrij was gemaakt en één waarop de rimpels iets waren vervaagd maar nog wel duidelijk zichtbaar waren.

Karakter

Aan de deelnemende vrouwen werd gevraagd te zeggen welke foto ze het meest aantrekkelijk vonden. De vrouwen kozen vrijwel unaniem voor de foto's waarop de rimpels nog zichtbaar waren. De helft van de vrouwen vond de rimpelloze beelden onnatuurlijk en 41 procent dacht dat de foto's met de zichtbare rimpels niet bewerkt waren. 

De meeste vrouwen gaven aan dat ze een aantal van hun eigen rimpels graag kwijt willen, maar andere rimpels willen houden, omdat die hun gezicht karakter geven. Ook zeiden de meeste oudere vrouwen dat ze het onnatuurlijk zouden vinden om op hun leeftijd geheel rimpelloos te zijn.