Actrice Victoria Koblenko is het gezicht van het nieuwe Nederlandse modelabel l'SOME Fashion.

Het nieuwe label richt zich op 'slow fashion' en biedt daarmee een alternatief voor het groeiende aanbod van modeketens waar om de paar weken nieuwe collecties verkrijgbaar zijn.

"Kleding wordt bij ons gezien als investering in plaats van wegwerpartikel", aldus oprichtster Petra Beil in een persbericht.

Volgens Beil is Koblenko als ambassadrice gekozen vanwege haar krachtige uitstraling en unieke stijl. "Ze laat zien dat het leven te kort is om saaie kleding te dragen."

Kunstenaars

Het merk, dat kunst met mode wil verenigen, heeft voor de eerste T-shirt collectie een aantal internationale kunstenaars ingeschakeld. De creatievelingen komen onder andere uit Canada, Hongarije, de Filippijnen en ook Nederland.

Ieder T-shirt uit de I'SOME Fashion collectie wordt in een gelimiteerde oplage van vijfhonderd stuks geproduceerd. Doelstelling is om het modelabel voor dames in de toekomst naast de T-shirtlijn verder uit te breiden met andere kledingstukken. In januari lanceert het merk drie t-shirts geïnspireerd op Koblenko.