Het tijdschrift Grazia heeft dinsdagavond in Amsterdam de Grazia Fashion Awards 2014 uitgereikt. Onder anderen Sylvie Meis ging naar huis met een award.

Het tijdschrift nomineert ieder jaar dertig bekende Nederlanders, die opvallen door hun kledingstijl, haardracht of modecarrière. De lezers van het blad konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen op de genomineerde BN'ers.

Meis is de winnaar van de Fashion Style Award, waarvoor onder meer Lieke van Lexmond, Nikkie Plessen, Winonah de Jong en Nicolette van Dam genomineerd waren. Volgens de redactie van Grazia is het Hunkemöller-model een terechte winnaar, die de Nederlandse modewereld internationale allure geeft.

"We weten allemaal dat mode niet het allerbelangrijkste in de wereld is, maar het maakt het leven wel leuk", zegt Meis. "Ik wil vooral mijn goede vriendin Danie Bles bedanken voor de goede stijladviezen."

Stylist van het jaar

Fred van Leer is door het tijdschrift verkozen tot beste stylist van het jaar, Renate Verbaan ging naar huis met de Fashion Hair Award en Jan Kooijman mag zich de meest stijlvolle man van het jaar noemen. 

Victoria Koblenko, die vorig jaar al een Grazia Fashion Award in ontvangst nam, valt ook dit jaar in de prijzen. "Ik draag mijn award op aan het Nederlandse modetalent. Ik ben trots op onze ontwerpers."

Geraldine Kemper wint de beauty-award. "Ik had dit echt nooit verwacht. Alle andere genomineerde vrouwen zijn hartstikke knap. Eigenlijk draag ik alleen mascara en eyeliner", aldus de presentatrice. 

De Grazia Fashion Awards zijn vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Toen ging onder andere Yolanthe Sneijder-Cabau naar huis met een award.