Annic van Wonderen, eigenaar van modewebsite I Love Fashion News, presenteert maandagmiddag in Amsterdam haar boek Masterclass Ondernemen.

In het boek geeft van Wonderen tips en advies aan de lezer en vertelt over de start van I Love Fashion News en hoe ze deze mode nieuwssite tot één van de grootste van Nederland heeft weten te maken.

Volgens van Wonderen, die dit jaar een eigen webserie kreeg bij RTL, is het belangrijk om ook de negatieve kanten van het ondernemerschap te belichten. Zo vertelt ze onder andere over de periode waarin ze overspannen was. 

"Ik heb in januari een maand lang in bed gelegen. Ik kon helemaal niets meer. Dat is een enorme les voor me geweest", zegt Van Wonderen tegen NU.nl.   

"Mensen denken vaak dat mijn leven alleen maar glitter en glamour is, maar ik heb ook te maken gehad met personeel dat steelt of mijn ideeën inpikt, ik wil in het boek het eerlijke verhaal vertellen", stelt ze.

Doelen

Als tip voor beginnende ondernemers geeft Van Wonderen mee omdat altijd doelen te stellen. "Je kunt rondjes blijven rijden op de A10 zonder bestemming, of je weet dat je van Amsterdam naar Maastricht wil. Ook dan kunnen er zich files of andere tegenslagen voordoen, maar vroeg of laat bereik je je bestemming. Daarom is doelen stellen zo belangrijk." 

Masterclass Ondernemen is vanaf maandag verkrijgbaar voor 14,95 euro.