Het Franse modelabel Lacoste stopt na een campagne van dierenbelangenvereniging PETA per direct met de verkoop van kleding waar angorawol in is verwerkt.

Dat laat PETA weten in een persbericht.

Het modelabel wil daarom toegevoegd worden aan de lijst van PETA met modemerken die geen angora verkopen. 

"Als onderdeel van haar Corporate Social Responsibility beleid, kunnen we bevestigen dat Lacoste geen plannen heeft om materialen van angora te gebruiken in haar aankomende collecties", zo laat Lacoste weten.

Wreed

"Door te beloven de verkoop van alle angora te stoppen en dit wrede product van haar internationale websites en uit de schappen te halen, heeft Lacoste de juiste beslissing genomen voor dieren en consumenten", zegt Ingrid Newkirk, de oprichter van PETA. 

"De productie van angora is wreed, en PETA verzoekt de laatste overgebleven retailers om te leren van de ervaring van Lacoste en laten zien dat wreedheid tegen dieren geen plek heeft in hun winkels."

Knippen

PETA toonde onlangs aan dat de angorakonijnen enorm lijden tijdens het knipproces. De scherpe gereedschappen om mee te knippen verwonden hen vrijwel altijd. Daarnaast worden de dieren mestal gehouden in kleine draadstalen kooien.

Tal van modemerken zijn inmiddels gestopt met de verkoop van angora.