De bekende Ierse hoedenontwerper Philip Treacy heeft een collectie make-up ontworpen voor cosmeticamerk MAC.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

De collectie bestaat uit onder meer twee highlighters, drie lippenstiften, drie eyeliners en een mascara. De collectie is onderverdeeld in drie thema’s: metallic, kleurrijk en Gothic.

De thema’s zijn geïnspireerd op hoeden van Treacy. Zo is het metallic thema afkomstig van een zilverkleurige art deco-hoed, het kleurrijke thema van een roze hoed met veren en het Gothic thema van een zwart kanten gezichtsmasker. 

Kleuren

MAC verzorgt vaak de make-up voor de shows van Treacy. Volgens de ontwerper zijn er veel raakvlakken tussen make-up en hoeden. "Make-up maakt het gezicht mooier, net als hoeden", zegt hij. "Deze collectie is niet dramatisch, maar elegant en mooi. Het zijn kleuren die het gezicht verfraaien."

Treacy maakt hoeden voor onder meer Karl Lagerfeld, Alexander McQueen en Valentino. Sterren als Lady Gaga worden regelmatig met een van zijn ontwerpen gezien. Actrice Sarah Jessica Parker droeg in 2008 een opvallende hoed van Treacy tijdens de première van de film Sex and the City.

De nieuwe collectie is vanaf april 2015 verkrijgbaar. In januari opent er in Moskou tevens een overzichtstentoonstelling van het werk van Treacy.