In het Victoria & Albert museum in Londen is vanaf juni een schoenententoonstelling te zien met het werk van ontwerpers als Jimmy Choo en Christian Louboutin.

Dit meldt The Fashion Telegraph.

De expositie, genaamd Shoes: Pleasure and Pain, toont daarnaast werk van Prada, Vivienne Westwood en Alexander McQueen. De tentoonstelling laat de kracht van de schoen door de jaren heen zien. 

"Schoenen zijn één van de belangrijkste aspecten van een outfit", stelt initiatiefneemster Helen Persson. "Het zijn zulke krachtige indicatoren op het gebied van geslacht, status, identiteit, smaak en zelfs seksuele voorkeur. Het paar schoenen dat je kiest draagt bij aan het beeld waaraan je wilt voldoen."

Meer dan 200 paar schoenen zijn opgenomen in de collectie, die zowel het plezier als de mogelijke pijn van het dragen laten zien. Onder andere een paar enorme blauwe plateauzolen van Vivienne Westwood, waar topmodel Naomi Campbell in 1993 flink mee onderuit ging op de catwalk, zijn opgenomen in de collectie.

De tentoonstelling loopt van 13 juni tot en met 31 januari 2016. De schoenen op de foto zijn ontworpen door Winde Rienstra.