De Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang lanceert woensdag in New York zijn nieuwe jeanscollectie voor vrouwen.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

De collectie, die Denim x Alexander Wang is genoemd, bestaat uit drie verschillende modellen die elk verkrijgbaar zijn in drie verschillende wassingen.

Het Duitse topmodel Anna Ewers is het gezicht van de bijbehorende campagne. Het model is halfnaakt te zien op de twee campagnebeelden, waarbij de 'x' uit het logo van de collectie haar tepels bedekt. "Ik wilde een provocerend beeld neerzetten", zegt Wang.

Twijfel

Wang heeft lang getwijfeld of hij wel een jeanscollectie op de markt moest brengen. "Het is een oververzadigde markt, dat weet iedereen", zo zegt hij.

Omdat hij zijn modelabel wil laten groeien, besloot hij er echter toch een collectie jeans aan toe te voegen: "We krijgen steeds meer winkels en jeans was een logische manier om mijn label uit te breiden en het aanbod compleet te maken."

H&M

De collectie zal vanaf 8 december te koop zijn in de Amerikaanse boetieks en de Amerikaanse webwinkel van Wang. Het is nog niet bekend wanneer de jeans in de rest van de wereld verkrijgbaar zullen zijn. De prijzen liggen tussen de 180 en 240 euro per paar.

Wang maakte onlangs nog een veelbesproken capsule collectie voor de Zweedse modeketen Hennes & Mauritz.