Lingeriemerk Victoria's Secret heeft dinsdagavond de jaarlijkse modeshow gehouden in Londen. 

Dit jaar zijn tijdens de modeshow maar liefst 5 van de 47 modellen van Nederlandse afkomst.

Met 'officiële status' van Victoria's Secret Angel spant Doutzen Kroes de kroon, gevolgd door Bregje Heinen en Maud Welzen.

De 18-jarige Imaan Hamman en de 19-jarige Romee Strijd lopen dit jaar voor het eerst mee in de modeshow.

Thema's

Dit jaar bestond de show uit zes thema's: er wordt geopend door Gilded Angels,die goudkleurige lingerie dragen, waarna het de beurt is aan kostuums met exotische invloeden in het thema Exotic Traveller.

De Angels presenteerden daarnaast de vijftiger jaren in Dream Girls-collecties, University of Pink (het jongere label van het merk) en een Fairytale-ronde waarbij de bekende vleugels van de lingerieshow worden getoond.

De finale had als thema Angel Ball, waarbij de modellen in zwarte kleding met maskers de catwalk betraden.

Video: Victoria's Secret show

Optreden

Taylor Swift en Ariana Grande  traden net als zanger Ed Sheeran op tijdens de jaarlijkse modeshow.

Swift, die goed bevriend is met meerdere modellen die de show liepen, trad vorig jaar ook al op tijdens het catwalkevenement. 

Volgende week wordt de modeshow op televisie in de Verenigde Staten uitgezonden. Nederlandse fans moeten nog tot 15 december wachten. Dan is de lingerieshow te zien op Net5.

Trots

Hamman is erg trots dat ze dinsdag mocht meelopen in de modeshow. 

"Een droom komt niet uit door magie", schreef Imaan bij een foto van zichzelf backstage, die ze deelde via Instagram. "Het vergt zweet, doorzettingsvermogen en hard werk. Ik ben gezegend en trots één van de eerste Marokkaans/Egyptische modellen in deze geweldige show te zijn!"

Vorig jaar liet Hamman in een interview met de Nederlandse Vogue al weten dolgraag mee te willen lopen in de show van Victoria's Secret. "Ik denk dat dat de droom van ieder meisje is, of ze nu model is of niet", zei ze toen. "Die shows zijn zo’n groot spektakel! Al die topmodellen met enorme vleugels, mooie lingerie en goede muziek."

Debuut

Net als Hamman maakte ook de 19-jarige Romee Strijd haar debuut. Zij liet via Instagram zien veel plezier te hebben achter de schermen van de show. Zo plaatste ze een foto waarop ze poseert met zangeres Taylor Swift.

Op meerdere foto's staat Strijd met Maud Welzen, die al in 2012 haar debuut maakte voor het lingeriemerk. Zij liet weten "blij en dankbaar" te zijn met haar werk. Verder liepen de Nederlandse Bregje Heinen en Doutzen Kroes ook mee met de show.