Wendy van Veen en Barbara Schroijen-Bax zijn de winnaars van de eerste internationale T-shirt ontwerpwedstrijd die We Transfer samen met stichting Face This organiseerde.

Dat laat de organisatie weten in een persbericht.

Zo'n vijftig ontwerpers uit zes verschillende landen deden mee aan de wedstrijd, waarbij een T-shirt moest worden ontworpen met kindertekeningen uit Indonesië die zijn verzameld door Face This. Wendy van Veen ontwierp het beste mannen T-shirt en Barbara Schroijen-Bax het beste vrouwen T-shirt.

WeTransfer onthult de winnende shirts via een wallpaper en was als jurylid ook bij de contest betrokken. De overige juryleden waren Kate Gibb en Marguerite Sauvage, die voor onder anderen The Chemical Brothers en Yves Saint Laurent werken. Zij maakten ieder ook een T-shirt.

Gemeenschapscentrum

De winnende T-shirts zijn de komende drie weken te zien op een wallpaper van We Transfer. Gebruikers van de up- en downloadwebsite zullen de wallpaper regelmatig voorbij zien komen.

De tekeningen voor deze wedstrijd werden gemaakt door kinderen uit een gemeenschapscentrum in het Indonesische Bogor. Met de inkomsten uit een eerdere Face This T-shirt collectie werd het pand waar het centrum zich in bevindt gekocht. De opbrengsten van de nieuwe shirts worden gebruikt om de renovatie van het gebouw te financieren.