Voormalig topmodel Tyra Banks heeft een foto van zichzelf de wereld ingestuurd waarop ze kleding van de Nederlandse modeontwerpster Nikkie Plessen draagt.

"Mijn laatste werkoutfit voordat ik op vakantie ga. Sexy + werk = Nikkie Plessen", zo schrijft ze bij de foto op Instagram. Banks draagt een donkerblauwe blouse uit de nieuwste collectie van Plessen.

"Ik gaf vannacht om 3 uur een flesje aan Alain toen ik het nieuws hoorde. Ik stond te stuiteren in mijn bed, dat begrijp je", zegt Nikkie Plessen tegen NU.nl.

"Echt fantastisch dat iemand die zo in de mode zit mijn ontwerpen wil dragen. Mijn dag is helemaal gemaakt." Plessen vertelt dat ze vooral de vriend van Banks, fotograaf Erik Asla goed kent. "Dat helpt natuurlijk ook wel mee. Maar ik heb ze niets opgestuurd. Tyra is echt fan."

Steeds vaker wordt de interesse van internationale beroemdheden gewekt door Nederlandse ontwerpers. Zo wordt Beyoncé regelmatig gezien in creaties van Iris Van Herpen en werd Lady Gaga onlangs op straat gezien in een outfit van Ilja Visser.