Zangeres Paloma Faith werkt mee aan de nieuwe Origin Assured-campagne van PETA, waarin wordt uitgelegd hoe bont in de praktijk wordt geproduceerd.

Dat meldt Female First.

De nieuwe PETA-campagne bestaat uit een video waarin beelden zijn te zien van bontfokkerijen in de 29 landen die onderdeel zijn van de Origin Assured-campagne van de bontindustrie. Faith heeft de video ingesproken. 

Op de beelden is onder meer een vos te zien die met gewonde poten in een kooi zit naast een dode, ontbindende vos. Ook is er een nerts te zien met een grote hoofdwond, waardoor de hersenen van het dier zichtbaar zijn.

Dierenleed

Na jaren van teruglopende verkoop van bont, proberen de International Fur Federation en andere grote spelers op de bontmarkt met het kwaliteitslabel Origin Assured duidelijk te maken dat bont ook op een diervriendelijke manier geproduceerd kan worden. PETA wil in de video duidelijk maken dat ook dit bont veel dierenleed veroorzaakt.

"Origin Assured heeft maar één doel, en dat is mensen gerust stellen", zegt Mimi Bekhechi van PETA. "Maar als er in een kledingstuk bont is verwerkt, dan kun je er zeker van zijn dat een dier heeft geleden, waar het bont ook vandaan komt."

"Bont is altijd een product waar dieren voor geleden hebben", zegt Faith. "Daarom kies ik altijd voor kunstbont. Er zijn zoveel alternatieven verkrijgbaar, er is echt geen enkele reden meer om de vacht van een dier af te trekken."