Topkok Sergio Herman heeft wederom een Michelinster in de wacht gesleept. Hij deed dat samen met topkok Nick Bril in hun nieuwe zaak The Jane in Antwerpen.

Dat heeft Michelin maandag bekendgemaakt in de nieuwe sterrenuitgave van Michelin voor België en Luxemburg.

Herman behaalde ooit drie Michelinsterren met zijn zaak Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Hij sloot in december vorig jaar zijn zaak om in maart van dit jaar The Jane in Antwerpen te openen.

Volgens Michelin hebben Herman en Bril de hoge verwachtingen van hun nieuwe restaurant ingelost. "Dat hebben ze gedaan met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren."

Totaal

In totaal hebben tien Belgische restaurants voor het eerst een Michelinster gekregen en is er één Luxemburgs restaurant met haar eerste ster.

Daarnaast is het aantal twee en driesterrenrestaurants in België en Luxemburg hetzelfde gebleven. Dat zijn er respectievelijk zeventien en drie.

Nederland

Vorige week werd de nieuwe Michelingids voor Nederland gepresenteerd. Het land is in 2015 drie nieuwe tweesterrenrestaurants en vijf restaurants met een eerste ster rijker. De driesterrenrestaurants De Leest en De Librije behouden hun sterren.

Lees ook: Dromen van een Michelinster