Pierre Hardy, de hoofdontwerper van de juwelendivisie van het Franse modehuis Hermès, heeft een nieuwe collectie sieraden ontworpen.

Dat schrijft The Telegraph.

De nieuwe collectie, de derde die Hardy voor het modehuis ontwierp, is geïnspireerd door de twee iconische pijlers van Hermès: de sjaal en het paard. Hardy werkte niet met edelstenen als diamant, robijn of smaragd, maar verwerkte materialen als lamsuède, roze goud en kleine saffieren.

"Ik wilde geen klassieke sieraden maken", zegt Hardy, die eerder ook schoenen en tandtassen voor het modehuis ontwierp. "Ik wilde klassieke Hermès-materialen gebruiken. Ik dacht aan 19e eeuwse sieraden, waarbij edelstenen aan fluwelen linten hingen. Maar dit is Hermès, dus gebruikte ik leer."

Iconisch

De collectie bestaat uit drie delen, die elk zijn geïnspireerd op een bepaald type vrouw. Zo is er de jager, de paardrijdster en de toverheks. Elk type vrouw is weer geïnspireerd op een iconische sjaal van het modehuis. De diverse sieraden, zoals ringen, armbanden en halskettingen, zijn op verschillende manieren te dragen.

"De sieraden zelf zijn minder gecompliceerd dat de inspiratie", zegt Hardy. "Ik wilde portretten maken van drie verschillende vrouwen, elk gebaseerd op een sjaal."

De collectie is te koop in de boetieks van het modehuis.