Het personeel van modeontwerper Jean Paul Gaultier is in Parijs de straat opgegaan om te protesteren tegen het ontslag van dertig werknemers.

Dat schrijft The Telegraph.

Gaultier kondigde onlangs aan te stoppen met het maken van pret-à-portercollecties. Hij wil zich voortaan alleen nog bezighouden met parfums, speciale projecten en haute couture. Als gevolg daarvan worden dertig medewerkers van het bedrijf van de ontwerper ontslagen. 

Het modehuis heeft momenteel 104 mensen in dienst. De ontslagen komen vooral door het sluiten van twee boetieks in Parijs..

Winst

Het personeel van Gaultier marcheerde met spandoeken over de deftige Avenue Montaigne naar het hoofdkantoor van het Spaanse bedrijf Puig, de eigenaar van het modehuis van Gaultier.

Ze stellen dat de ontslagen onterecht zijn, omdat er bij Puig genoeg andere functies zouden zijn en het bedrijf veel winst maakt. Puig is onder meer eigenaar van modehuizen Nina Rici, Carolina Herrera en Paco Rabanne.

Puig wil niet reageren op de acties. "Het is een vrij land, als mensen willen demonstreren dan is dat hun recht", zo zegt een woordvoerder. "Dat respecteren we."