Cosmeticaketen Sephora is beschuldigd van racisme. Het bedrijf zou Aziatische klanten hebben geblokkeerd tijdens een kortingsactie in hun webwinkel.

Dat schrijft de Britse editie van Vogue.

Sephora organiseerde op 6 november een actie, waarbij klanten 20 procent korting kregen in de webwinkel. De belangstelling voor de actie was zo groot dat de website van het bedrijf crashte.

Toen de website even later weer in de lucht was, bleken e-mailadressen met namen die deden vermoeden dat de eigenaar van Aziatische of Chinese afkomst was, geblokkeerd te zijn.

Rechtszaak

Een aantal Chinese en Aziatische klanten van het bedrijf heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Sephora, waarin ze stellen dat het bedrijf hen heeft geblokkeerd "vanwege de racistische en foutieve aanname dat alle Chinese en Aziatische klanten grote hoeveelheden goederen kopen met het doel ze met winst weer te verkopen".

Sephora, dat eigendom is van het Franse luxebedrijf LVMH, ontkent de beschuldigingen. "We zullen in de rechtszaal duidelijk maken dat klanten in tal van landen helaas tijdelijk zijn geblokkeerd", zo zegt een woordvoerder van het bedrijf.

"We moesten sommige accounts van de webwinkel tijdelijk blokkeren omdat er veel te veel opkopers op de site actief waren tijdens de speciale kortingsactie."