Een Britse webwinkel heeft voor de aankomende kerstdagen een multiculturele kersttrui in de collectie. Op de trui staan symbolen van onder meer het christendom, de islam en het hindoeïsme.

Dat schrijft de Daily Mail.

Speciale kerstruien, met ingebreide, veelkleurige motieven, zijn met name in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië erg populair.  

Daar waar traditionele kersttruien echter veelal zijn voorzien van afbeeldingen van sneeuwvlokken, rendieren en sterren, staan op de nieuwe multiculturele kersttrui  symbolen van tal van religies afgebeeld, waaronder de islam, het christendom, het jodendom, het hindoeïsme en het sikhisme.

Symbolen

Daarnaast is de trui voorzien van symbolen van het atheïsme, Chinese filosofie en het vredesteken.  "Voor ons zijn de feestdagen een tijd om samen feest te vieren", zegt een woordvoerder van Britishchristmasjumpers.com, de webwinkel die de trui verkoopt. "Dit is een trui voor een modern Groot-Brittannië."

"Groot-Brittannië wordt steeds meer multicultureel en daarom hebben we deze kersttrui ontworpen", zo staat op de site van de webwinkel te lezen. "Mensen met iedere achtergrond, cultuur of geloof moeten een kersttrui kunnen dragen en de feestdagen vieren, op hun eigen manier. Daarom zijn alle wereldreligies vertegenwoordigd op deze trui, die is gemaakt in Groot-Brittannië."

De trui kost zo’n 50 euro en is vanaf 1 december leverbaar.